Blog Widget by LinkWithin

Am o gramada de chestii de zis

joi, 24 aprilie 2008

Si de scris :) si nu mai dovedesc, nu de alta dar se apropie faimoasa vacanta (care nu este, daca pot sa zic asa, in cazul meu) de Paste/ 1 mai muncitoresc - si ca atare avem de muncit mult mai mult ca sa acoperim "8orele" neacoperite in zilele libere :P

Si iaca primul subiect: care pe unde pleaca in minunata amintita vacanta ! Io nu plec nicaieri, ca dupe cum zic, nici nu am vacanta, in afara celor 2 zile regulamentare. Adica... mint :D plec, ma duc de Paste la ai mei, la Galati, ca sa bifez prima din cele 2-3 deplasari anuale [fiica denaturata :P]. Apropos de plecare, sa-mi revizuiesc lista de bagaj - chiar daca ma duc la ai mei, tot cu casa mea proprie si personala plec dupa mine, n-aveti grija ! Oricum, atat umblu intre oras, tara de la bunici si resedinta de la tara :P a alor mei, incat o sa ma intorc mai pe sapte carari decat plec ! Noroc ca vine 1 mai, sa lenevesc si eu de ziua muncii, ca tot omul.

Pe urma: mi se pare taaare ciudat cum se leaga niste fire invizibile ale gandurilor de pe lumea asta.
Maria avea un post despre pungi zilele trecute. Discutia pornea de la initiativa ministerului mediului de a interzice distribuirea pungilor de plastic gratuit in supermarket-uri.
Ei bine, in seara asta m-am uitat la o editie "Jay Leno" - cred ca era de-acum 2 zile - in care a avut-o invitata pe Julia Louis-Dreyfus ( Elaine din Seinfeld). Si ghici despre ce au vorbit, printre alte chestii ecologiste si "verzi" ?! Despre pungi !! Bine, la ei discutia era generata de Saptamana Pamantului, dar oricum, what were the odds ??? Si ca sa dau un raspuns la ce se discuta pe blogul Mariei, Elaine (e mai usor asa :D) zicea ca da, e preferabil sa folosim pungi de hartie in locul celor de plastic - si daca sunt din hartie reciclata, si mai bine, ca sa nu omoram padurile - si da, inca si mai bine, sa ne luam sacosele pe care le avem deja dupa noi la cumparaturi.
QED - great minds think alike ;)

Din ciclul ideii de mai sus, mi se intampla des ca 2 oameni sa-mi zica, sau in 2 locuri sa se vorbeasca despre acelasi lucru intr-o perioada data. Sa intelegem, cele 2 (oameni, locuri) = total independente si fara legatura mai devreme de a treia spita intre ei/ele.
Nu stiu daca sunt niste "idei" care circula prin subconstientul mai mult sau mai putin local sau global, si aleg sa iasa la suprafata deodata in mai multe locuri, daca lucrurile/ ideile/ oamenii chiar sunt legate intre ele si noi ignoram cele legaturi si natura lor.

De exemplu: m-am trezit intr-o dimineata fredonand "Teenage Dirtbag" (Wheatus) care este pe coloana sonora de la un film cu Jason Biggs si Mena Suvari despre care am uitat cum se cheama. In aceeasi zi, s-a intamplat ca am ajuns cu colega mea la o discutie despre American Pie - in care joaca Jason Biggs, si culmea ! cand m-am intors din pauza, la televizorul paznicului rula... filmul cu coloana sonora ! Va spun, nu mi-am revenit vreo 2 zile din chestia asta...

Oricum, mi se intampla des, mai ales in perioadele de mare oboseala (hehe, da, mai tot timpul) sa am senzatii de deja-vu, deja-entendu. Ca si cum as mai fi trait inca o data acelasi moment, sau ca si cum as fi visat mai demult. E putin ingrijorator, daca stai si te gandesti, dar... cum zice Cartarescu (mai scriu un post acush, pe tema asta) poate ca ne nastem cu darul vederii viitorului si ne auto-educam sa ignoram chestia asta de la cea mai mica varsta la care devenim constienti.

Hait, am scris toate povestile de pe lumea intr-o singura suflare :) Lasa, mai gasesc eu subiecte si pentru zilele libere !

4 comentarii:

R.D.G 24 aprilie, 2008 16:14  

In urma acestui post foarte lung tot ce pot sa spun este... mi-e dor de Galatzi, de faleza si sa mananc novac. Plus, ce n-as da merg la un film la Modern! apoi sa ies si sa mananc o pizza la Calistro.
"O frumoasa mea Tatarca tu luceshti ca o sivitza..."

Rita 24 aprilie, 2008 20:07  

Draga rdg :) bun venit printre comentatori. Acuma, 2 intrebari:
- ce e acela novac ?
- unde e Calistro ?

Sa ma scuzati va rog, cum spuneam sunt o fiica denaturata, care nu mai are habar de nimik din si despre urbea natala!

Si un comentariu: nu cred ca la Modern mai e cinema... poate vreo sala de jocuri, sau un cazino, ceva. Am sa ma interesez si va tiu la curent.

Anonim 01 mai, 2008 02:36  

Novac este un peste - si inca unul destul de bun. Merge prajit, cu mujdei si mamaligutza!

Rita 02 mai, 2008 15:52  

Vorba americanului: d'oh ! Cred ca am si mancat anul trecut, la mare :D

@RDG : am cercetat problema, cinematograful de la Modern, se cheama Central, si se pare ca inca rezista eroic pe baricade. Cel din Tiglina insa a cedat de mult - acuma e discoteca si club si nu-mai-stiu-ce...

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP