Blog Widget by LinkWithin

Impulsuri. Electrice.

marți, 14 octombrie 2008

Dupa cum am povestit deja unei jumatati a populatiei globului, am niste probleme cu dispozitivele electrice. Nu, nu cu toate, asa, in general, ci doar cu alea de la mine din casa.
Spre exemplu, neonul de la baie clipoceste ca nebunul - stiti, genul de salt "pick me- pick me- me, me, meeeee !". Crunt. Ma rog, crunt era pana acuma, in seara asta e si mai rau. "Pick. Me. Pick. Me. PICK. ME. ME. MEEEE".
Da, stiu, e starterul, orice ar fi acela. Adica nu va imaginati ca daca stiu ca e starterul (mi-au zis niste oameni binevoitori, plus ca mi s-a mai intamplat si in alta locatie), gata, problema e rezolvata. Nu frate, nu stiu ce e ala starter, nu ma intereseaza, nu vreau sa aflu, vreau sa nu mai clipoceasca naibii trasnaia de neon !!
Pe urma becurile. Intai a fost ala de la bucatarie. Ma rog, unul dintre alea de la bucatarie, ca sunt niste spoturi acolo. S-a stins. Punct. Zic: ei, s-a ars, da-l naibii, cumpar eu altul !
Constat ca e bec din ala rezistent timp de ani-lumina (ha-ha, ce gluma buna) si ca nu e foarte simplu de inlocuit - de fapt nici nu stiu daca si cum se ard alea.. Becurile !!!
Ma rog, zic, lasa ca o intreb pe demoazela proprietareasa, cand o veni, de unde le-a luat, ca sa ma duc fix la tinta. Vine momentul, si dau sa ii arat femeii cum nu mai da becul randament. Aiurea, apas pe boton, becul - pouf ! straluceste ca in prima tinerete ! Ei, zic iara, lasa, s-a reperat si singur, o grija mai putin ! Cred ca e clar pentru toata lumea ca o saptamana mai incolo a inceput sa se stinga iar, si continua sa execute operatiunea dupa un logaritm numai de el stiut. Partea mai proasta e din cauza acestei chestiuni, jumate din bucatarie e cufundata in bezna...
Pe urma vine asta din camera; astea-s normale, deci viata relativ usoara. Ma gandeam eu, in naivitatea mea. Ei bine, nu chiar. Asta nu e lustra, stiti, din aia cu becurile intinse prin toate directiile, ci e mai degraba o aplica de tavan. La care moi, fiind asa, pe la 1 metru jumate, nu pot ajunge nici daca ma urc pe scaun ! Singura sansa e sa aduc masa din bucatarie... Asta nu inseamna decat ca o sa mai stea o vreme asa :P timp in care, fireste, o sa clipoceasca si el intr-o veselie, desi ce-i drept mai rar decat neonul din baie !
Partea proasta e ca becul cu pricina deserveste fix coltul in care stau cu Ghita, asa ca mai degraba orbecaiesc pe-ici, pe net ! Ma scuzati, daca mai scap cate un "i" in plus, de la bec se trage, parol !

In concluzie: stiti vreun electrician ??!

P.S. IAR n-am apa calda ! Oare asta e semnul ca ne dau caldura ?!

21 comentarii:

Elena 14 octombrie, 2008 08:42  

Mai, daca as fi in zona, as veni io, ca la schimbat becuri de la aplica ma priceeeep! Parol, am si eu, de aia;) Basca faptul ca ajung fara prea multe probleme:D La baie nu vreau neon, am eu piticul meu si urmeaza sa o renovez, dar scot neonul de la chestiune, eu votez cu becul normal, nu led, nu altceva.
Deci stai ca vin, sa ma hotarasc daca vizionez concertul domnilor de la Smokie la Bucuresti sau la Iasi;)

Rita 14 octombrie, 2008 10:40  

Elena, nu-i vorba de priceput, ca stiu sa il schimb - vorba e ca nu ajung la el :D

Anouk 14 octombrie, 2008 14:17  

Rita, cred ca totusi este ceva in "atmosfera"...nu stiu ce, dar ceva e sigur :-). Si in casa mea clipocesc becurile de 2 saptamani. Am incercat...ne-am straduit...am schimbat becurile si...5 minute fericire maxima, dupa care din nou DISCOTEQUE.Poate asa trebuie sa functioneze...who knows? cine sa mai inteleaga...

Rita 14 octombrie, 2008 15:07  

Anouk, bun venit :)
sa stii ca asta ma ganedam si eu - mai ales aseara - ca parca as trai intr-o discoteca. Niste basi bine plasati mai lipseau... Dar sa nu tentam vecinii !

Anonim 14 octombrie, 2008 19:13  

Nu lăsa pe vecini ce poţi face tu. Fă-ţi rost de başi. Nu o să te mai deranjeze starterul jucăuş. :P

Rita 14 octombrie, 2008 19:16  

:)) Motanes, ce ganduri criminale ai...
Incerc sa evaluez ce m-ar deranja mai tare - sterterul sau vibratiile sustinute ale tuturor obiectelor din casa ?! Ia uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=kIe-mjwfwJE

Lucian 14 octombrie, 2008 23:10  

Te-ai gandit vreodata ca s-ar putea sa fie vina ta? Daca esti incarcata electostatic si magnetic si altele si din cauza asta clipocesc toate acareturile?

Rita 14 octombrie, 2008 23:16  

Lucian, da, mi se intampla, dar nu chiar asa incat sa sara sigurantele :P cel mult cat sa curentez oameni...

Lucian 15 octombrie, 2008 01:20  

Poate ai trecut la nivelul urmator :). Sa stii ca nu toti oamenii isi descopera darul din copilarie :))

Elena 15 octombrie, 2008 10:36  

Mai, care ati cobit pe aici ca mi s-a ars becul la bucatarie?!:)

robin simion 15 octombrie, 2008 10:56  

si eu am probleme electrice:
- in camera pocneste de cateva ori dupa ce il stingi
- pe hol s-a ars
- la baie face blik, blik, b.b.blik, pana se aprinde

impulsul e sa le sparg, uneori.

Lucian 15 octombrie, 2008 19:22  

recunosc ca eu n-am nici un fel de probleme :)

Rita 15 octombrie, 2008 19:34  

Lucian, da, posibil sa fi trecut la nivelul urmator :P Daca o sa constat ca se repeta chestiunea si prin alte locuri pe unde umble, atunci e clar :D

Elena: auch, oare se ia ? sau o fi valabil ce scriam mai sus ? Daca se mai strica ceva la careva, va rog sa ma scuzati, de pe-acuma ;;)

Robin, ca bine zici ! La asta cu spartul nu ma gandisem. Doar ca ar fi si mai complicata situatia dupa aia...

Lucian, pai tu esti la hotel, nu stii tu ce se intampla la tine acasa, da ?! :P

Lucian 15 octombrie, 2008 20:40  

Hei, la hotel sunt doar de azi, asa ca stiu ce se intampla la mine acasa

Rita 15 octombrie, 2008 20:41  

Ei, nu e tarziu si azi, sa stii ! :P

Elena 15 octombrie, 2008 21:18  

Da da, si la hotel a ajuns cu masina;) Eu zic Lucian sa verifici toate becurile, ca, de cand ma stiu, la majoritatea hotelurilor pe unde am poposit, macar unul nu functiona:))

Rita 15 octombrie, 2008 21:27  

Elena, eu cu hotelurile nu ma pun :)
Si sa stii ca eu pe unde am fost, nu stiu daca a fost pe undeva sa fie becuri arse sau lipsa ;)

Lucian 15 octombrie, 2008 22:15  

Elena, bine ca mi-ai amintit de becuri, aseara am descoperit ca nu-mi merg amandoua pozitiile la masina. Deci am si eu probleme :)

Rita 15 octombrie, 2008 22:30  

Lucian, nu e vina mea, pe cuvant! :)

emma 15 octombrie, 2008 23:04  

Doamna, cu becul meu ce ati avut? ca m-a si speriat, draguta de mine!

Rita 15 octombrie, 2008 23:26  

Doamna Emma, probabil ca doar m-am uitat urat spre lume :) Desi ma indoiesc foarte care ca "bat" asa departe :)

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP