Blog Widget by LinkWithin

Casa cu vise

joi, 20 august 2009

O bucatarie patrata maaare, mai mare decat toata garsoniera in care stau acum, cu pereti de caramida rosie. Nu-i deloc un decor luxos, doar functional si confortabil si tare primitor. Nu lipseste niciun aparat modern, pana si masina de spalat e tot aici - ce ciudatenie. Toate sunt asezate frumos si ordonat pe langa pe pereti, de jur imprejur, impreuna cu bufetul cu o gramada de farfurii colorate, cratite si oale minune, cescute burtoase, borcane cu mirodenii si cofeturi si alte ustensile si arome necesare pe la casa omului.
In mijloc e o masa mare, cu multe scaune - perfect pentru sprijinit coatele si nasul deasupra cestii de cafea fierbinte in diminetile friguroase de toamna, cand inca nu s-a luminat ziua.
Geamurile mari si luminoase dau catre gradina, iar fereastra frantuzeasca pe terasa inchisa cu geamuri, ca o sera. Pe terasa sunt fotolii de gradina cu perne moi, o masa pe picioare de fier forjat si un balansoar pentru intretinut lenea de dupa-amiaza. Avem si ghivece de lut, cu multe plante decorative, atarnatoare, cu flori colorate cu frunze rotunde si lucioase, sa adune prietenii si sporul in casa :)
As fi in stare sa-mi petrec acolo trei sferturi din viata: gatit, prajiturit, citit, lucrat, scris, croitorit, pictat - toate s-ar putea face aproape singure si cu siguranta de placere.

N-am idee de unde mi-a venit imaginea asta si senzatiile "inconjuratoare" - mai ales aia cu plantele, eu, care nu pot sa am grija nici de o samanta uscata. Trebuie sa fi fost doua vorbe schimbate cu o prietena zilele trecute si un mesaj pe Twitter despre lucruri la care tanjim, sau poate o amintire veche de 15 ani dintr-o casuta frantuzeasca de la marginea unui oras linistit de provincie...

0 comentarii:

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP