Blog Widget by LinkWithin

Coana (Chi)Rita in careta motorizata catre Iesi (2)

miercuri, 16 septembrie 2009

Continuare de aici.

S-au urcat niste... tarani, da, fix asa, in ciuda vesmintelor cu staif. Ar fi vrut sa stea toti 3, pe scaunele din fata mea, asa ca au mutat sacosa de rafie a mosului spre mine, fara sa intrebe. Idiotii, or fi crezut ca-i a mea... Pana la urma s-au dus pe locurile tinerilor din spate, asa ca aia s-au asezat in alta parte cand s-au intors de la tigara. Faptul ca le-a atras cineva atentia ca locurile sunt ocupate nu i-a embetat cu nimic - pe mocofani, vreau sa zic.
Unul din mocofani vorbeste la telefon. Cel putin tot vagonul e astfel pus la curent cu situatia unui apartament din Iasi si cu mersul trenurilor dinspre Bucuresti. Mocofanul nr. 2 suna si el pe cineva - unde-i Tudorel, a venit la munca, ia da-l la telefon, ia ma, vorbeste si cu Petrica. Slava cerului ca a picat semnalul - altfel puteam si eu sa vorbesc cu numitul Tudorel.

Am mai zis ca mi-i cald ?

Mocofanii vorbesc doct despre inutilitatea diplomelor de la facultate. Chiar ca da !

Mocofanul nr. 1 si doamna mocofana (e o doamna...) vorbesc la mobile in acelasi timp - sper ca nu unul cu altul. Cica or sa coboare la prima - slava !

Iar vine o unda de duhoare - mosul adormit se intoarce in partea cealalta, sau poate rafia respira...

Doamna mocofana stie cuvinte destepte - au analizat cifrele, au trimis raportul prin imeil, şăfu o zis, li s-a spus clar. E buna de sefa de campanie electorala - vorbeste mult si fara rost si nu spune nimic.

WTF ?! Mocofanul nr. 2 a iesit pe jumate pe geam in goana trenului printr-o halta - RASPUNDI BA DRACULUI LA TIELIEFON ! Tot restul vagonului a sarit din scaun. Are ochelari "de aviator". Tampitul.
Ii trebuia numarul lui Nico (aka Neculai) - am aflat cand "ba" a sunat inapoi, ca sa nu-l iaie necuratul. De care numar al lui Nico nu mai era nevoie, fiindca fusese gasit; impreuna cu numarul nevesti-sii si cu numarul lui secret, pe care nu-l stie toata lumea - evident, ca doar e secret...
Doamneeee, multi oameni natarai ai lasat pe lume !

15:50, Tecuci, mocofanii au coborat !
Am deschis geamul - de ce nu l-oi fi deschis pana acuma nu stiu !

16:05, tot in Tecuci. Fata de peste coridor (in locul Libertatea pentru femei) asculta muzica la casti. Mult prea tare. Din nou precizez, 2m intre noi si il aud foarte clar pe Michael cum racneste in Earth Song. Undeva mult mai in spate, unuia din fratii mutati de la locurile lor ii urla si mai tare in urechi "They don't care about us". Daca pentru mine, la distantele astea, e enervant de tare - cum or fi suportand astia in propriile timpane ?! Sper sa li se termine bateriile mai repede tuturor. Mie de asta mi-e, altfel as asculta si eu. Dar trenul asta, in caz ca nu v-ati prins, nu are prize, asa ca risc sa imi moara telefonul cand mi-e lumea mai draga.

Mi-e foame. Visez la un restaurant bine garnisit si tanjesc dupa un capucino cu spuma de lapte. Am de gand sa caut in Iasi un restaurant la care am fost asta toamna. Am ratat celelalte vizite in Iasi pana acum - ei, pe asta am de gand sa nu. Mi-e foame.

Bine ca macar ne-am aerisit. Cum am inceput sa scriu asta, cum locomotiva de la trenul de-alaturi, foarte aproape, a inceput sa duduie si sa scoata fum, sau gaze de la motor, sau orice o fi mirosind asa.

Vreau sa plecam. Cum am scris asta, trenul a pornit. Oare sa mai vreau ceva ? :D
Hait, am schimbat directia de mers. Si cred ca am iesit de pe linia electrificata.

Whoaa. Mosuletele s-a mutat singur pe un scaun mai incolo. Poate curentul - sau aerul curat - l-a deranjat. Pai daca stiam...

Poate ar trebui sa inchid geamul. Dimineata m-am trezit cu o durere difuza de dinti. Nu vreau sa repet experienta. Nu chiar maine.

Hopa. Unul din oficialii cu cosuri vine sa doarma lungit pe cele 3 scaune din fata mea. In afara ca mi se pare groaznic sa vrei sa atingi cu mai mult decat e necesar din tine sau din hainele tale mizeriile astea de scaune, mi se pare foarte aiurea oricum - sta mult prea aproape de mine (da, am o problema cu distantele personale).

Am adormit. Greu, apasator, lenes -ca somnul de pe drum. De cand m-am trezit stam. Si se pare ca stam de mai mult timp - oamenii vorbesc suparati la telefon - cred ca de-asta m-am si trezit. O tanti a pierdut ultima masina spre casa; zice ca-s 30 de minute intarziere - what the hell ?!

Am visat greu, la fel cum am dormit, si inca nu m-am dezmeticit. Habar n-am ce-am visat, dar in paralel am auzit niste copchii chiraind aiurea, oamenii povestind la telefoane si toate celelalte zgomote dintr-o gara in the middle of nowhere.

Cred ca am asteptat alt tren intarziat - tocmai a trecut si noi tocmai am plecat !

Ma doare capul de la caldura si de la somnul chinuit. As bea o cafea. Mi-e foame.

Aerul miroase greu, a praf, a metal incins, a omul asta lungit pe 3 scaune in fata mea.

17:25, nush ce gara. Pe stanga, catre pustii, cam 100 de oi pasc printre liniile de tren. Poate facem de-o pastrama...

Am pierdut numarul paginilor mazgalite. M-am "intors" in agenda pana la 21 august. Probabil ca multe cuvinte sau randuri intregi de-a dreptul n-o sa le mai inteleg cand o sa transcriu diseara [ba am inteles tot, suprinzator :)]. Sau o sa-mi fie lene [nu mi-a fost]. Dar exercitiul e interesant [da, a fost, mai fac].

Nota: inca n-am plecat din Iasi, dar inca mai am "material" de ieri pentru inca vreo 2-3 posturi. O sa vad daca reusesc sa recuperez ceva din ele in tren. Sau daca scriu ceva nou :)

2 comentarii:

Elena 18 septembrie, 2009 21:55  

Coana draga, mi-ai facut seara cu povestile tale, scrise cum numai tu stii! Eu astept si continuarea, ca inca nu ai ajuns in Iasi - conform povestilor;) Doar nu ma lasi in camp deschis sa astept:D

Rita 19 septembrie, 2009 00:27  

Hihi, doamna, va foarte multumim :)
Continuarea o sa fie cu neste chestii din Iesi, ca drumul l-am cam acoperit ;)
Ramaneti pe receptie

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP