Blog Widget by LinkWithin

Cum a fost ?

miercuri, 6 octombrie 2010

"Cum a fost ?" - asta e intrebarea pe care o primesc de fiecare data cand ma intorc de pe cate undeva. Si zau daca stiu ce sa raspund.
Am avut noroc sa umblu prin niste locuri care trezesc interesul - din 2 motive opuse: ori sunt foarte cautate de turisti si atunci ceilalti sunt curiosi de cum mi s-a parut mie, ori nu sunt prea cautate de turisti si atunci ceilati sunt curiosi oricum.
Destinatiile mele din ultima vreme au fost ambele categorii - America, taramul fagaduintei (desi America e cam mult spus pentru calatoria mea de 3 zile) si cvasi-necunoscuta Letonia, mai bine zis capitala ei, Riga.
Si ca sa ma intorc la ce ziceam la inceput - greu de zis cum a fost. Calatoriile sunt ca lecturile, mi se pare mie. 1000 de oameni pot merge in acelasi loc sau citi aceeasi carte, si fiecare o sa inteleaga altceva.
Mai degraba poti sa te hotarasti cum a fost in functie de cum te asteptai sa fie - ai avut o surpriza placuta, thumbs up, ai fost dezamagit - tough luck. Pun pariu ca daca maine ar merge cineva exact in aceleasi locuri in care am fost eu, evaluarea finala ar fi cu totul alta decat a mea.
Am sa imi dau silinta in zilele urmatoare sa recuperez datoriile "morale" si sa povestesc mai multe - si sa pun si pozele de rigoare.
Da' pana una alta, va spun doar atat, in chip de "teaser": Riga e de fapt un oras medieval, de undeva din Germania-Austria-Transilvania reconstruit, iar America e, pentru mine, un loc de basm.
And on that bombshell, cum ar zice Clarkson, inchid si eu socotelile zilei de azi - sau mai degraba ale zilei de ieri :)

2 comentarii:

cristina 18 octombrie, 2010 19:36  

Ai venit in State de curand? Spune-mi ca nu in Indy ... ;)

Rita 18 octombrie, 2010 22:50  

Cristina, am fost in Orlando - FL, fix 3 zile :)
Da' a fost frumos :D

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP