Blog Widget by LinkWithin

Gaudeamus, igitur

luni, 22 noiembrie 2010

Daca bruma de latina care m-a chinuit in liceu ma mai tine inca, cele de mai sus inseamna "sa ne bucuram, deci".
Ma bucur deci corespunzator de vizita pe care am facut-o azi [ieri, duminica, fiindca scriu in creierii noptii] la Gaudeamus. Sigur, ceata cat cuprinde, destul de frig si conform asteptarilor de aglomerat - dar bine, nesperat de bine. Am bifat anul asta amandoua targurile mari de carte, desi n-am mai fost la unul de cand eram in facultate.

M-am dus azi fiindca m-am surprins joi citind in cateva ore +350 de pagini ale vol 2 din prima parte a trilogiei Millenium/ Stieg Larsson. Zic ca m-am suprins nu fiindca n-as fi in stare de asa performante (da, is si modesta :P) ci fiindca dupa cum incepuse, nici "thrillerul", nici "economicul" nu prea ma atrageau. Dar m-a prins pana la urma, si am incheiat lectura in ritm alert chiar. Asa ca m-am hotarat, inclusiv la instigarile entuziaste ale prietenilor twitteristi, sa imi procur si celelalte 2 parti ale trilogiei. Pretul insa, in jur de 8-900.000 de lei vechi, pentru fiecare volum, m-a cam speriat.
Cum ii spuneam si prietenei mele, daca as fi gasit redus macar pana la 600 de mii si tot as fi fost mai multumita. Asa ca in spiritul bucuriei, cand am reusit sa le cumpar pe amandoua cu 800 de mii mi-a cam venit sa topai :D

Si de asa incantare, desi nu chiar intentionam asta, am cam dat iama in buget: mi-am luat 2 Rodici (de fapt o singura carte in 2 volume), o carte care se cheama "Londra e cel mai frumos oras din America", "The World by Clarkson" ("Top Gear" Clarkson).

Achizitia zilei, total neasteptata, a fost "Agatha Christie - Jurnalul secret". Mai auzisem de carte, dar cred ca am tot confundat-o cu autobiografia, care nu ma atragea foarte tare. Dar am descoperit ca sunt de fapt notele Agathei, carnetele de notite pentru multe dintre cartile ei, descoperite acum cativa ani. Ce sa va spun, am facut ochii cat cepele cand am vazut. Abia astept sa vad despre ce e vorba, ABIA ASTEPT. Ma rog, va trebui sa mai astept un pic, fiindca i-am imprumutat-o prietenei mele.

Oricum, nu e ca si cum n-as avea ce citi :D Cum ziceam, sa ne bucuram, deci !

0 comentarii:

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP