Blog Widget by LinkWithin

It's not personal

duminică, 21 noiembrie 2010

 ... it's businesss.

The hell it isn't, the hell it is ! Aproape ca as incerca o expresie si mai violenta, asa de tare nu-s de acord. Nu stiu cine a inventat asta - Nasul, scenaristul, Mario Puzo himself - habar n-au de nimic niciunul !

Toata lumea nu stie sa zica altceva decat sa nu te mai implici atata, sa nu mai pui atata la suflet, sa nu te mai enervezi sa nu ti mai pese - pentru ca e "just a job", nu ?
Cum sa nu fie personal, cum sa nu-ti pese, cum sa nu acorzi multa, foarte multa importanta cand petreci majoritatea timpului din ziua ta de 24 de ore la serviciu, muncind, cu colegii sau cu clientii .
Cum crezi ca poti tine distanta cand te implici in ceva atat de mult, in sensul de atat de mult timp.
Cum poti sa nu te intereseze daca la sfarsitul zilei sau al lunii sau al anului dupa toate orele alea pe care le ai investit in urma ta nu ramane nimic, sau nu mare lucru, in orice caz.
Sa fim intelesi, nu e vorba aici ca, vezi doamne, n-ai contribuit la profitul companiei si prin urmare buzunarul tau e mai gol, deci nu te duci in vacanta in Hawaii, ci doar in Halkidiki, sau la Hamangia - si de asta chiar te ustura sufletul. Nu, deloc nu e vorba de asta !

Dar te-ai intrebat vreodata cati dintre clientii tai ti-au semnat contractul fiindca ai vorbit si te-ai purtat frumos cu ei ? Ca in afara de specificatiile tehnice, i-ai intrebat ce le mai fac copii, ce-au facut in week-end sau unde pleaca in vacanta ? Poate pentru ca si ei sunt oameni, nu doar joburi sau contracte ?
Sau te-ai intrebat vreodata de ce ai ramas cu un gust amar, chiar daca firma ti-a dat bonusul trimestrial, in timp ce seful tau, desi a autorizat zisul bonus, nu a avut 1 minut sa iti spuna multumesc pentru ca o luna intreaga ai stat peste program ? De ce, chiar daca tot cu ei iti petreci 8 ore pe zi, abia astepti sa iesi la o bere cu colegii ? Poate pentru ca si tu esti om, nu doar o fisa de post sau un responsabil de target ?

Zi ca nu e personal - mai zi acum ca nu e personal si ca nu te afecteaza in cel mai inalt grad. Ca nu iti vezi familia si nu comunici cu prietenii atat cat relationezi cu colegii si clientii tai.
Atunci cum sa nu vrei sa iti iasa lucrurile bine, sa ai satisfactia ca ai facut ceva - bine, foarte bine ! - si nu doar aia ca ai bagat niste bani (mai multi sau chiar mult mai multi) in buzunar. Cum sa nu iti faca placere sa te respecte ceilalti, sa te aprecieze, sa puna pret pe cuvantul si parerea ta - si cum sa nu vrei sa fii tratat mereu asa, din ce in ce mai bine.

Si cum sa nu te apuce spumele - sau depresia - cand proiectul in care ai investit multe ganduri nu ti-a iesit sau a picat in ultimul moment.
Daca esti convins ca te-ai protejat, daca nimic din ce se intampla la munca nu te atinge, daca nu te-ai enervat niciodata, daca nu te-ai dat niciodata peste cap ca sa iti iasa ceva sau daca doar ti-a fost frica sa nu pierzi jobul sau banii, atunci esti un mercenar. Si e foarte ok daca poti trai asa, fara ca lucrurile sa te afecteze.

Eu una nu pot. It's all effing personal to me !

3 comentarii:

Loredana 21 noiembrie, 2010 13:28  

Si eu pun suflet in tot ce fac si asta se vede. Clientii si colaboratorii apreciaza. Da, sunt mai multe batai de cap astfel - dar nu pot fi un robot, nu pot face ceva fara sa pun suflet. Si zic eu ca punand suflet lucrurile ies mai bine!

Rita 21 noiembrie, 2010 13:40  

Asa e, Loredana, dar cred ca la noi consumul intern - sau combustia - e mult mai mare. Si cred ca avem mai multe riduri, cand tragem linie :D

Anamaria 21 noiembrie, 2010 15:20  

Eu zic asa, sa treci pe la noi intr-o seara, sa bem o ciocolata calda ca sa mai echilibram balanta cu orele petrecute "pe" birou. Cred ca asta e doctoria cea mai buna. Seara buna si ...let us know!

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP